29. 5. 2013

Nová mašina

I pro letošní sezónu jsem zůstal věrný celoodpruženému kolu Specialized S-Works Epic s jedinečným systémem odpružení Brain na 29" kolech Roval. Již devátý rok sedlám kola této americké společnosti a devátý rok jezdím Epica. Za ta léta inženýři udělali ohromný kus práce až do letošní podoby. Stroj je téměř dokonalý, většinou nestačí nohy:)
Přední a zadní tlumení je řízeno jednotkou Brain, stačí tedy nafoukat dle váhy jezdce, zohlednit profil tratě a  jak to kdo má rád a o nic jiného se nestarat, vše udělá za vás mozek kola. Průchodnost terénem je na 29 excelentní, o rovinách nemluvě. V akceleraci změnu oproti menším kolům necítím.
Kolo je poháněno řadou Sram XX one, jeden převodník vpředu se 34 zuby, vzadu 11 pastorků. Odpadá problém se zasukovaným řetězem atp., na řídítkách je tedy pouze pravý GripShift na pastorky. Na kokpitu jsou karbonové páky k brzdám Magura.Vidlice Rock Shox Sid s Brainem, karbonovým můstkem (BlackBox), 100mm vzdvihu. Kola Roval jsou karbonová včetně nábojů DT Swiss,připravena na bezdušovou variantu. Gumy Fast Trak Control 2.0.

Jízdní vlastnosti se nedají popsat, prostě se to musí vyzkoušet.



















More details:
http://www.specialized.com/cz/cs/bikes/mountain/epicfsr/sworksepiccarbon29sram#in-action



Žádné komentáře:

Okomentovat